紐約巡演粉絲太興奮 鄭俊弘落台握手半途返上台
2018年03月28日15:07
粉絲捉實Fred唔放手

【星島日報報道】鄭俊弘(Fred)早前完成了北美巡迴演唱會第二站紐約的演出,今場騷跟之前溫哥華感覺同觀眾的距離更近,當地樂隊的水準也很厲害,他在綵排第一首歌已覺很震撼,原來好幾個都是來自波士頓著名伯克利音樂學院(Berklee College of Music)的畢業生,感覺榮幸。

演唱會中段Fred落台握手,但他說:「大家好熱情捉實我握手送花,其實佢哋好斯文,不過太興奮令保安擔心,行到半路都決定帶我返上台。」由於演出反應很好,合作的樂手又大讚Fred結他和唱功了得,主辦單位已再次斟洽,希望Fred明年繼續到其他城市如多倫多、拉斯維加斯等演出。Fred說:「今次加拿大同美國兩場演唱會好有得著,可以同唔同嘅音樂人合作,令我覺得應該要再去讀音樂,需要更深嘅造詣去應付唔同的演出,而且自己真係好鍾意音樂嗰種力量。」

Fred休息幾日後又開始忙於籌備本月底香港的另一個大型演出,跟香港的樂手以Live Band形式演出,去推廣廣東歌,他感到很有意思!

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽