蕭正楠生日被好友整蠱 翠如親製禮物遭嫌棄
2018年03月24日18:28
生日飯局合照

【星島日報報道】黃翠如、黃浩然出席「One Piece索栢大冒險」揭幕禮,翠如大爆男友蕭正楠喜歡海賊王One Piece,更集齊漫畫系列,獲大會所送的公仔會賣給男友。談到她為男友慶祝41歲生日,翠如笑指初時男友以為得1個朋友為他慶生,更被安排坐4人房,男友還檢討自己為何無朋友,但其實一大堆朋友坐在大房等蕭正楠,今次慶生飯局是她和黃長興安排。

問到送甚麼生日禮物給男友?翠如笑謂送實際物品,記者笑問是否送個BB?她謂趕不及買禮物,所以在暖包畫了電視機給男友,因為對方想要電視機,但男友睇完即擺埋一邊。對於蕭正楠為新一輯《美女廚房》擔任主持,問到可會上節目做嘉賓?翠如說:「唔制!成日俾佢踩,等佢讚到我心花怒放先,其實正常野食我都識煮。」黃浩然搭嘴笑謂:「你唔去都好,等佢搵多啲美女上去。」

有份出席蕭正楠生日飯局的黃浩然,笑指對方曾講過昨日23號吃飯,當時自己還扮忘記對方生日兼反問何事?他說:「佢窒一窒話係生日,我同袁偉豪之前講過話嚟唔到,最後我哋出現,佢好開心。曹永廉身在橫店視像通話,話自己除緊頭套嚟緊。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽