陳志雲唔認有高層鬥爭:但一定有山頭
2018年01月23日17:10
不單有山頭,陳志雲仲跨不同平台做節目。

【星島日報報道】陳志雲出席OpenSky.tv(天開電視)發佈會,鄧梓峰擔任活動司儀。陳志雲在台上笑言要解構TVB為何讓鄧梓峰前來,笑說:「唔好睇得TVB咁小器,大台係好包容!」陳志雲與甄詠蓓及林家謙在該平台主持節目《大開眼界》,他指節目是為觀眾搵節目,為節目搵觀眾,若是好節目也會推介TVB節目,亦會講及香港電視業發展。除此,他會帶團去芬蘭睇北極光,拍攝紀錄片及生態節目,每集10分鐘,網路平台時間不會太長,方便觀眾睇手機。

笑問會否為觀眾解構「山頭文化」?陳志雲笑說:「好主意!下集拍呢個主題。(是否有高層鬥爭?)唔好咁講,但一定有山頭,係好自然嘅。製作團隊共事有默契會用返,唔會因為咁唔同其他人合作。(唔同其他人合作係唔健康?)會㗎,去第二度合作有新衝擊,吸收新野。」談到汪明荃(阿姐)在無線頒獎禮直播節目講這番話非常敢言,陳志雲說:「阿姐一向敢言,有咩好怕。(佢講出很多人心聲?)都係。」陳志雲笑言要請阿姐上其節目傾談。

陳法蓉、王喜、林德信、蘇麗珊、胡琳等亦有出席活動,陳法蓉最近忙打理護膚品生意,與好友朱茵及經理人合作在內地開了兩間店舖,希望能在香港開店。她坦言生意去年10月剛開始,尚未有錢分,早前與朱茵為品牌拍攝靚相及廣告。怕不怕與好姊妹因財失義?她坦言最初合作有傾這問題,因她眼見身邊朋友因生意反目,當時朱茵搭着她膊頭表示以友情行先,不會不開心。(攝影:譚志光)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽