《食得好健康》錯焦點 逼爆波波做減肥代言人
2018年01月06日13:55

無綫新飲食節目《食得好健康》,由上年爆紅的「游生」袁文傑,聯同幾位靚女馮盈盈、麥美恩及朱智賢等人主持,主要係教大家點樣從飲食上令個人健康啲,不過有唔少觀眾(包括小編) 都似乎留意錯重點,忽略晒啲健康常識,因為喺節目中登場的無綫KOL波波(黃凱儀) 實在太突出!

《食得好健康》波波做減肥代言人

《食得好健康》除了有明星嘉賓及營養師教大家食得健康,仲會介紹一個「黃金8小時減肥法」,所以搵來《#後生仔傾下偈》的KOL波波做減肥代言人。波波以窄身衫加條短裙仔示人,身材突出到不得了,觀眾眼都凸!

「Baby fat嚟咋嘛!」

俾游生同Mayanne當面話肥,波波即時激氣咁話「Baby fat嚟咋嘛!」,個人仲邊講邊跳咗兩下,畫面非常震撼,呢一幕更被網民製作成gif圖……

做代言人要減肥,唯有跟森美大哥學「黃金8小時減肥法」,呢一段見到波波食雞翼食得好滋味,不過大家都係留意緊其他嘢……

跟森美大哥做運動

另一集,波波同Mayanne跟森美大哥做運動,做運動就順理成章著背心仔同貼身leggings啦!

波波在跑步機上

跑步減肥相信好有效,睇吓波波幾努力!

要健康減肥

最後游生同森美大哥上樓突擊檢查波波,當時波波又係著住件勁緊身的白色衫,講嘢時又跳跳吓,結果成功10日減走4磅,恭喜恭喜!

平安夜賣大包

其實波波身材勁爆,都唔係第一次被人熱烈討論,早排佢喺《#後生仔傾吓偈》平安夜一集賣大包,以一身透視黑Bra造型出場,兩位港姐冠軍麥明詩同馮盈盈都被搶鏡!

波波IG有唔少靚相,有成五萬幾人follow㗎!

不過唔好意思,人哋有男朋友啦!

相關文章:

富貴唔憂做 關菊英嘔凸私伙拍《溏心3》

談學生壓力大 分享減壓方法 麥明詩:「喊完就可以東山再起!」

攰爆陪囝囝去嘉年華 張栢芝 陪玩飛天 嚇到面青

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽