蘇永康杜德偉變身奶爸 齊齊抱B搶Fo
2017年12月03日21:05
蘇永康同杜德偉平時做藝人愛耍帥,但抱住BB就是慈父身份啦!

【星島日報報道】蘇永康以半個發起人身份出席《2017心光傲行》啟步禮,除了廣邀好友梁漢文(Edmond)、杜德偉(Alex)、雷頌德(Mark)和劉倩婷到場支持,還附送驚喜,首度與Alex齊齊做湊仔公抱B亮相。二人更慈父上身,不停為BB擋太陽及掩耳隔開拉炮聲;搞笑是蘇康聽到BB一個叫聲還立即抱起安撫,完全放下平日做歌星Man爆的身段;看到一班視障小朋友合唱《陪着你走》,又主動伴唱,暖男度爆登!

蘇康帶同9個月大的Jazz父子兵上陣,他稱因屋企經常看到心光學校的橫額,故致電問有否能幫忙之處?他稱沒有刻意跟Alex夾埋帶B亮相。Alex囝囝AJ現在14個月大,他則謂是專登讓AJ跟Jazz見個面,亦希望AJ多接觸人群見多些世面。提到Alex的太太也有到場照顧AJ,蘇康可擔心Jazz扭計?他說還可以,況且剛才BB一叫他就明白是太熱,除衫就無事。Mark卻鬼馬笑謂:「佢(Jazz)脾氣好過個老竇啊!」提到平時會一起相約行山,原本Edmond稱大多每次行2個小時,蘇康口快快指同一段路在最fit狀態下,可45分鐘完成,令Mark再笑窒他道:「行得快唔代表fit!」當蘇康重提當年相約許志安行山被拒,結果無到的安仔成炮灰!Alex重提安仔的經典雜誌封面照,取笑安仔說:「佢識乜吖,只識著泳褲跑沙灘懶浪漫!」蘇康亦唔執輸,補充道:「仲袋住包煙!」逗得全場大笑。(攝影:林子棠)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽