【人有三急】洋妞疑飲醉街頭便溺 網民狠批影響市容
2017年11月27日12:23

隨地大小便行為有欠公德,不單涉及衛生問題,同時牽涉個人私隱。最近有網民於上環目擊一名洋妞疑似醉酒,直接於路邊脫褲小便,引起網民熱議,批評她的行為過火,影響市容。

網民「水也」在 Facebook 群組「西環變幻時」分享兩張相片,指日前有上環修打蘭街惠康門外,目擊一名疑似醉酒的洋妞「就地解決」。相中洋妞脫下長褲,挨近牆邊,直接蹲下「解決」,發帖者又補充除了這名洋妞外,當時另一名同行洋漢則在旁哈哈大笑。

不少網民都批評這位洋妞街頭便溺的行為,直批影響市容,不過亦有人批評發帖者目睹情況應該上前幫助對方,帶她到附近的公廁,而非拍照再放上網。另外,亦有人將事件與有內地遊客在街頭便溺作比較,指「冇品真係無分國界的」。

網民留言:

「可能飲大咗,又人有三急,下次著條闊身裙會方便 d ( 啲 ) 」

「有冇急到咁呢?」

「試過起外國啲 music festival 仲多仲勁,圍住啲圍欄嚟痾,何其壯觀」

「影相都唔喝止佢... 又係識影相唔識出聲....」

「佢唔似係飲大咗,似係 high 大咗多 D ( 啲 ) 。」

「冇品尼 ( 呢 ) 架 ( 家 ) 嘢,真係無分國界的!」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽