歌迷唔肯走大叫Encore 草蜢難抵熱情超時照OT
2017年11月07日11:55
歌迷愈瘋狂,草蜢就愈crazy!

【星島日報報道】草蜢紅館演唱會昨晚才第二場,還要是周一,但卻無損歌迷熱情,完騷後觀眾不肯離開,大叫Encore,草蜢抵不住熱情,返上台再唱多兩首原本歌單沒有的《永遠愛著你》和《失戀》,雖然連燈光師都已收工,沒有射燈、沒有舞蹈員,但全場觀眾開著手機電筒大合唱,草蜢3子走到台邊與觀眾握手,又在台上感動地說:「今晚你哋令我哋好開心、好興奮!」唱完兩首歌後,草蜢一邊降落台下一邊大叫:「多謝!I Love You!」

雖然有說星期一開騷觀眾比較Cool,但草蜢的歌迷一反傳統,超級熱情,開騷不久就全場玩人浪,玩足成首《歲月燃燒》,勁high!

臨時Encore之後,草蜢返到後台,蔡一智自爆剛才換衫換到一半衝返上台,說:「我返到後台褲都換埋,紅館開晒燈,觀眾點都唔肯走,仲以為佢哋星期一返工,但原來佢哋唔制,結果我著住自己條褲上返台!」蘇志威坦言監製透過耳機表示超時,蔡一傑說:「佢哋真係好crazy!連燈光師都收晒工,和音都換晒衫!」阿智接著說:「觀眾響應我哋開場時所講: 『你哋愈瘋狂,我哋愈crazy!』唔知之後啲觀眾會唔會都咁熱情呢?!」他們再次多謝觀眾熱情支持。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽