【公開買views過程】王嘉儀拍MV疑撞邪:大家一齊捉鬼
2017年10月14日07:00

有時上網見到啲片有唔少Views同Likes,究竟有幾多係真,有幾多係假?王嘉儀日前為新歌《美麗新世界》擲千元買下10萬個views,親身示範啲「views」係有「水份」!
呢日佢喺電台宣傳新歌時,佢話首歌係講呢個年代好難分真與假,所以先做呢個社會實驗,紀錄「買views」過程!

王嘉儀SophyWong:http://weibo.com/u/1771492562 ​ -- 王嘉儀SophyWong

From:微博/王嘉儀SophyWong

From:微博/娛樂lovelove2017

Cantoboy:@王嘉儀SophyWong 實驗性曲風/新歌《美麗新世界》,題材源自講述未來社會的同名長篇小說。在那個虛構的社會裡,每個人從出生到死亡都被*控制著。

曲:王嘉儀
詞:王樂儀
編:黃少雍
監:王嘉儀/合監:黃少雍
℗ Bunny Eats #廣東歌2017#

「科幻不再科幻,未來瞬即變成當下。

美麗新世界,美麗得令人窒息的虛幻時代,圖片、新聞、身份、說話、臉容、甚至數字,一切疑幻似真,構成一個趨近某種美麗完整的世界。然而,如果我們有一刻不願如此這般的美麗,有一刻發現醜惡,會不會就變成必被排斥的瘋子。我們所發現的,又多少為實相?

阿道司·赫胥黎(Aldous Leonard Huxley)寫下那本《美麗新世界》時,大概也沒想到人性和文明的進步,竟會越來越趕不到世界變壞的速度。世界急速變幻之後我們還會否認得自己? 這首歌本來要多等一會,但趁未失語前,就讓它為我們及時釋放,面向內心、面向世界。

美麗新世界,一起延續實驗。

(這次不買view,換上團隊用真心與汗水完成的 MV。
只憑大家,相信的話,來輕輕 觸碰我們的指尖)。」

🐻 #粵語歌##廣東歌#.
🐻 #美麗新世界##王嘉儀#.
🐻 http://t.cn/ROUNT7G -- Cantoboy

Cantoboy:@王嘉儀SophyWong 實驗性曲風/新歌《美麗新世界》。

曲:王嘉儀
詞:王樂儀
編:黃少雍
監:王嘉儀/合監:黃少雍
℗ Bunny Eats #廣東歌2017#

「科幻不再科幻,未來瞬即變成當下。

美麗新世界,美麗得令人窒息的虛幻時代,圖片、新聞、身份、說話、 -- Cantoboy

From:微博/Cantoboy

提到拍攝MV,王嘉儀話喺清水灣片廠遇到怪事:「我有好多friend喺廠入面見到一個女人,黑色一團嘢,我自己就睇唔到,拍完晒朋友先同我講見到嘢,後來剪片都係見唔到,希望大家一齊幫手去捉鬼。」

vivian_陳慧敏:每個人都會軟弱,但亦能為愛而堅強。
謝謝你們的愛💓@鄧小巧 @王嘉儀SophyWong @Mag林欣彤
#眼看手勿動
#油膩最好 #巨聲幫 ​ -- vivian_陳慧敏

From:微博/vivian_陳慧敏

許廷鏗國際官方歌迷會:【新聞】密碼 #2868# 串連微妙關係 | 歌手 #許廷鏗#(Alfred)接受電台訪問宣傳新歌《#根#》,講到歌曲featuring「2868」,@AlfredHui許廷鏗 解釋其實 #28# 是自己參加《#超級巨聲#》的號碼,而 #68# 就是好友王嘉儀 @王嘉儀SophyWong 的號碼,問到為何會邀對方?他解釋:「因為當時 #趙增熹# 係我哋嘅評判,而嘉儀到依家都仲係同佢合作,覺得佢活靈活現體會到首歌講嘅嘢,所以有日我就膽粗粗打畀阿熹,同佢講我想搵嘉儀合作,佢就講『你唔係同我講呢啲呀嘛?任用啦!』所以我用咗嘉儀三次嚟錄歌,佢就任用咗我張信用卡,因為食消夜係我嘅。」他亦坦言跟嘉儀關係微妙:「我讀牙醫,佢讀law,大家都有屋企想自己做嘢嘅抱負,但我哋都跳出咗comfort zone,堅持做自己想做嘅嘢,所以我哋感受到對方嘅壓力,有好微妙嘅connection。」 .

新聞來源:2017.07.10 on.cc

#alfredhui##alfred##hksinger##root##newsong##comfortzone# -- 許廷鏗國際官方歌迷會

From:微博/許廷鏗國際官方歌迷會

 

 

星星星圖:D2 Place「香港掂檔」夏日嘉年華 @王嘉儀SophyWong ​ -- 星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

From:微博/星星星圖

王嘉儀SophyWong:成功一口氣自彈自唱了七首歌,好開心❤️ Thanks @kkbox_hk & @langhamplace x

重溫快d 上kkbox 或者我既facebook page!

#有人問個effect http://t.cn/RoXKXNT ​ -- 王嘉儀SophyWong

From:微博/王嘉儀SophyWong

王嘉儀SophyWong:從今起 一個走我的世紀
. 📸:@quistography
#sophrology #littlesorrow http://t.cn/Ra2LRt6 ​ -- 王嘉儀SophyWong

From:微博/王嘉儀SophyWong

 

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽