Ben Sir當年氹女友夾首期買樓 之後樓換樓好健康
2017年09月30日14:36
Ben Sir話香港樓太貴,想去日本置業。

【星島日報報道】歐陽偉豪(Ben Sir)、陸浩明、林頴彤等出席無線節目《Ben Sir睇樓團》記者會,Ben Sir透露為了節目遠赴日本大阪及泰國曼谷睇樓,他亦有意於大阪買樓,因為喜歡日本文化可當作轉移投資,但未想過退休後於當地生活這麼長遠的事,更笑謂作為新人仍打拼中,現時香港只有一層樓。

Ben Sir更建議大家可以跟朋友夾份買樓,因為可以在合約上定明目標。他說:「91年我同女友(現在老婆)每人夾5萬做首期,氹女友易過氹阿爸,之後樓換樓好健康。(計劃日本買樓?)未睇中,不過睇到大阪有個600呎單位都是300萬。(不擔心地震?)財散人安樂,人生有幾何。」

陸浩明大爆於日本拍攝時,Ben Sir跟季萍萍、林頴彤走去夾公仔,他則陪伴Ben Sir的太太飲咖啡。談到可會計劃結婚買樓?他說:「今次拍攝睇樓見到在鰂魚涌兩房單位價值595萬,我無樓人士睇流晒口水,但未同女友去睇。」(攝影:鄺芷瑩)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽