被提議冰島結婚 怕凍陳凱琳:可穿白色婚紗加羽絨
2017年09月15日17:10
Grace已諗到度蜜月就同嘉穎坐郵輪去冰島睇北極光。

【星島日報報道】陳凱琳(Grace)和方健儀出席郵輪活動,Grace表示跟父母曾經坐郵輪到阿拉斯加玩,今次獲得大會送贈越南郵輪假期,她打算轉贈給父母。她說若跟鄭嘉穎去蜜月旅行,會想坐郵輪由歐洲出發到冰島看北極光。有提議兩人不如在冰島結婚?她自言相比男友怕凍,但可以穿著白色婚紗及白色羽絨。問到可有計劃跟男友再去旅行?她坦言要完成台慶及頒獎禮才有時間。提到親手打造郵輪露台模型,她直言較為喜歡家有溫馨感覺,不過構思經常會變動。問到可有睇樓計劃買愛巢?她笑言未有能力買樓。

方健儀謂老公喜愛攝影及睇單車零件,所以每次旅行一定會到當地單車店,他們已計劃10月去睇紅葉,因下月是他們結婚7周年。問到可有7年之癢?她笑說:「個身有啲癢,個心就無!同老公似朋友,亦師亦友,佢係我心靈輔導,見到佢個樣有療愈作用。」(攝影:羅安強)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽