小Celine唱情歌被彈冇Feel 蕭定一澄清AGT指定冇得揀
2017年08月02日18:25
小Celine人仔細細唱功了得,不過唱情歌被彈冇情感。

【星島日報報道】9歲小巨肺譚芷昀(Celine)在新一集《全美一叮》(AGT)中,演唱Michael Bolton的悲傷情歌《How Am I Supposed to Live Without You》,人仔細細唱功了得的她令客席評判Laverne Cox忍不住按下Golden Buzzer,保送Celine晉身下一輪賽事。

有報道指唱作人兼監製Eric Kwok(郭偉亮)稱讚Celine是唱歌天才,不過9歲小妹妹冇愛情經歷去唱情歌,成件事冇情感、唔襯小朋友,更認為Celine就像唱功一流的機械人。

對於Eric Kwok的言論,Celine的經理人蕭定一作出回應,表示《AGT》指定歌曲,參賽者無得揀。他說:「我希望佢明白唱乜野歌我哋係無權去選擇嘅,因為歌曲係AGT指定,所有權力都喺AGT嗰度。當然我哋聽到要唱呢隻歌嘅時候,都明白一個9歲嘅小妹妹,係好難明白一個失戀者嘅感覺,我哋有盡力去解釋畀佢聽,但係亦都唔會覺得佢會理解,所以只可以盡力叫佢唱好啲。對於Eric嘅指導我哋係理解同明白,日後定當會朝呢個方向努力同埋進步,多謝指教。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽