吳綺莉計劃卓林出國讀書 黎淑賢被18歲大仔拒絕同行
2017年07月24日17:36
吳綺莉讚卓林有藝術天份;黎淑賢18歲大仔怕同媽咪出街被鄙視。

【星島日報報道】奇妙電視舉行「Summer Go」電視節目巡禮,藝人吳綺莉、黎淑賢、朱潔儀、鄭融、鄧兆尊及吳嘉龍等出席支持。吳綺莉為節目《空間大改造》擔任主持,她透露由細到大家中的裝修,都由自己親手設計及親自找來木工師傅打造傢具。問到女兒吳卓林可有遺傳其藝術天分?吳綺莉說:「都係!我以前唔會讚佢,因為我係一個中國傳統媽媽。最近開始會讚佢,其實佢畫畫都係跟我畫。」問到卓林是否出國讀書?她說:「遲啲會。(仲有覆診?)都有!(情況穩定咗?)慢慢嚟。」

此外,黎淑賢透露終於有時間跟兒子去名古屋旅行,因大仔已18歲所以不會同行。她笑說:「大仔話自己18歲會有好多女仔望,女仔見到佢身邊有個比較大年紀嘅女士會鄙視。我同佢講,我都介意俾人誤會我包小鮮肉。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽