【有片】「大師兄」霆鋒帶隊突襲銅鑼灣 Busking引圍觀
2017年06月05日13:55

近年香港掀起一股Busking(街頭賣唱)熱潮!除了喜愛音樂的素人外,不少歌星藝人見好玩亦紛紛參與,好似之前張敬軒、盧海鵬亦有突然出現加入Busking!而今日大約下午一點,英皇一眾歌手泳兒、鍾舒漫、洪卓立、羅力威、許靖韻突襲銅鑼灣時代廣場地下大玩Busking,唱到第二首歌時,「大師兄」謝霆鋒突然出現加入Busking,吸引大批途人圍觀!

由於正值午飯時間,現場亦愈來愈多人圍觀,當霆鋒等人預備唱出由Eric Kwok及Eye Fung作曲,陳詠謙作詞的《音樂大童》時!由於正值午飯時間,作曲人之一的Eric Kwok亦帶著愛犬加入Busking隊伍當中,更稱自己是遛狗屙屎途中路過,十分搞笑。

Busking 現場:

而其實早前在英皇官方Facebook就叫大家留意今日下午一點「有嘢搞」!原來就是「大師兄」霆鋒帶隊玩Busking!未知同一條片中提及過的容祖兒和林峯又會否都來個快閃Busking呢?

寵愛張敬軒:2017-05-27 皇上@張敬軒Official 尖沙咀 busking 演唱《音樂大童》、《青春常駐》、《櫻花樹下》在最掛住皇上和他的靚聲嘅時候,他就亂入

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽