《不懂撒嬌》王浩信詩詠廚房激吻 林文龍向宣萱求婚
2017年05月24日13:51

無綫4K劇《 不懂撒嬌的女人 》播出以來好評如潮,劇集話咁快來到結局篇,今個星期日就大結局!而昨晚一集就有兩大睇頭,首先有Saving (王浩信飾) 同Cherry (唐詩詠飾) 情不自禁喺廚房激吻,仲被表妹純純 (張瑋純飾) 撞破!而去到末段,Gordon (林文龍飾) 帶Mall姐 (宣萱飾) 踩單車重遊拍拖故地,原來已經一早準備好求婚計劃,Mall姐眼濕濕答應後,當然唔少得一個激烈擁吻!

王浩信狂飲湯

劇情講到王浩信收工返屋企,見到表妹純純的正宗台灣菜胃口大開,即刻將一大碗貢丸湯飲清光!點知女友詩詠又裝咗一大碗清補涼湯俾佢,仲要佢依家即刻飲,王浩信只好就範……

為女友甘願死頂

點知一飲落去,嘩淡而無味嘅,冇落鹽啊?辛辛苦苦煲完湯的詩詠聽到當然黑面兼扁嘴,王浩信見狀即時補鑊,唔理碗湯有幾熱,大大啖灌晒落肚!

廚房激吻被撞破

冧女朋友係要付出代價的,王浩信熱到個嘴紅晒,詩詠擔心佢起水泡所以貼埋對方個嘴度檢查,呢個時候王浩信就借機將詩詠壓埋牆,熱烈地擁吻~

之後詩詠仲反客為主!但佢哋太投入,唔記得咗表妹都喺度……

Gordon Mall姐重遊故地

而去到劇集末段,林文龍帶住宣萱踩單車重遊拍拖故地,宣萱突然問對方有冇打算結婚,之後林文龍就溫柔地從後攬實佢,然後話今日會兌現之前的承諾!究竟係咩呢?

求婚成功

原來林文龍一早準備好求婚計劃,喺牆上寫咗「Molly Will U Marry Me」的字句,而且有花有戒指,宣萱即時眼濕濕答應,再激烈擁吻!經過咁多波折,Gordon同Mall姐終於長相廝守,好感動!

全文完

相關文章:

至索千金何超蓮 噴血三點式

全城最靚保母 倪晨曦 晒索爆三點式

不能錯過的女友 — 唐詩詠

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽