秋官忙排舞瘦晒 老婆搞飛債未得閒整菜單
2017年05月15日12:54
秋官雖然瘦咗啲,但跳起舞來更瀟洒;之前老婆有陪他去選購服飾。

【星島日報報道】鄭少秋今個月28和29日就登紅館,舉行入行50周年世界巡迴演唱會,連日來積極排舞練歌的秋官,坦言已經進入最fit狀態,說:「排舞都排到九九十十,如火如荼。但今次演唱會有很多舞步要記,快快慢慢都有10隻舞,其實很吃力。」

這日秋官跟12位舞者排舞,身段Fit過同場不少男舞者,但看起來似乎又瘦了一圈。秋官坦言:「最近塊面係削咗啲,可能今次要跳的舞太多,舞步、節奏、歌詞,稍微用神,自然瘦咗。加上保靚聲,平日已少吃油膩、刺激食物,這個月連朱古力、生冷食物,甚至最愛的榴槤也一律禁口,可能食太清,體力消耗大瘦咗。」秋官現已開始飲些營養奶粉,希望食肥少少塊面,務求以最佳狀態上台見大家。問秋官這期間太太會準備甚麼愛心飯盒給他?秋官謂太太一定會安排,但暫時未收到「菜單」,因為這段時間他忙排舞練歌,太太就忙處理「飛債」。他說:「老婆不斷收到朋友訂飛的電話,但個唱飛其實一早已經賣晒。所以真係好感激朋友同觀眾的支持,到依家還有很多朋友想買飛,但真係無辦法,只能多謝大家支持,月尾演唱會,我會盡能力做到更好更精彩,落多幾錢心機,排好佢,做靚啲!」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽