剃鬚刀品牌抽水爆公關災難 林敏驄:好似冇畀錢做代言賣廣告喎
2017年05月09日15:11
抽水抽到人名都寫錯,林敏驄係咪嬲上加嬲?

【星島日報報道】電動剃鬚刀品牌「Schick 舒適」繼情人節就七警案發文抽水,然後無故刪post道歉後,事隔兩個多月,品牌又再惹來另一波公關災難。

上月13日,該品牌借用林敏驄在香港電影金像獎頒獎典禮的「二撇雞」造型相片抽水,寫道:「留鬚・唔係咁易」,指「二撇雞一向都唔易留同唔易Carry,所以你睇林敏聰(驄)出席頒獎典禮都要黐鬚就真係要講句留鬚・唔係咁易喇」,又指留鬚「唔係所有面型都適合」。因此奉勸各位「如果無返咁上下身型同面型,都係勸大家留返官仔骨骨嘅周慕雲整齊企理二撇雞算喇。」藉此宣傳自家的電動剃鬚刀。更加hashtag「#林敏聰」,不過就誤將林敏驄的「驄」寫成「聰」。今日林敏驄於個人facebook專頁將有關帖文cap圖,寫道:「5係化? 咁大間公司,博懞呀?!你好似冇俾(畀)錢做代言賣廣告喎。」直指該品牌用他的照片抽水宣傳產品,而未有付廣告費,指品牌咁大間公司「出晒logo」公然「博懞」、「人地以為我收咗$」,問道:「唔通由佢?」似乎暗示將會有進一步行動追究責任。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽