獅子山下有運動女神!楊文蔚歐鎧淳呂麗瑤⋯仲有
2017年05月05日20:09

「根本唔X公平!」我同事望住呢位經已名花有主的索女運動員,慨嘆今時今日這世界,似乎稍微好眉好貌的女生,都會被收歸國有。前文所講的索女,係今個星期網絡最紅、剛打破香港紀錄的跳高運動員楊文蔚。

其實,樣貌真係好標青、典型美女嗎?又唔算。其實普遍人對於運動員的樣貌寬容度比較大,只要佢有番些少可愛味,就會被網友封為體壇女神。

獅子山下有運動女神!

1. 楊文蔚

最近楊文蔚於亞洲田徑大獎賽台北站女子跳高打破港績,一口氣將自己保持的1.83米香港紀錄,足足推高5厘米改寫為1.88米,風頭一時無兩。事實上,佢好早之前就已經係體壇之焦點人物,比賽表現出眾,再加上model咁款的外型,睇嚟過多陣又可以學歐鎧淳咁做埋明星。

經過上星期打破香港紀錄成為體壇兼娛樂圈熱話,楊文蔚的IG followers已經去到 2萬5千人,多過好多靠呃飯食的KOL。

1米72的高度,女仔來講係完勝,加上佢腿短腳長,呢個body figure真係好適合做model。

2. 歐鎧淳

淳bb有幾紅,相信唔需要我多講。做運動員可以做到踩隻腳撈埋演藝,而個樣又叫幾靚,我諗五隻手指就數得晒。

前年里約熱內盧奧運會,歐鎧淳於閉幕會上為香港擔住持旗手,當然又成為焦點,就連外國媒體都spot到呢位靚女。

素顏之下皮膚都可以咁嫩,係運動員先可以有呢個質素。

好多女去船P都會出盡戰鬥格,「pose士」有幾姣就擺幾姣。至於淳BB的性感,你會覺得自然唔造作。

最近淳bb仲有份客串《春嬌救志明》,同志明哥哥拖拖手仔。

3. 呂麗瑤

有學界欄后稱號的呂麗瑤,就讀中文大學體育系,今年先得嗰22歲,潛力無可限量。

4. 王蘊妮

唔知大家上年有無睇viuTV節目《G-1格鬥會》,有位嬌滴滴細細粒的參賽者,本身亦係滾軸溜冰港隊運動員。後來比賽中途因受唔住嚴苛的訓練,中途退賽。

係啊,稍為正常少少就已經有拖拍㗎啦,而王蘊妮的男友同樣係游泳健將張健達,2人經常於IG放閃,甜蜜到爆!

5. 馬曉晴

馬曉晴,係香港花式溜冰運動員,亦係今次文章年齡最細的1位。去年佢喺冰島舉行的國際賽International Games中取得銀牌,屬個人首個國際賽獎牌。

馬曉睛樣貌乖巧,身材小巧玲瓏,屬人見人愛的類型。

6. 馬詠茹

李慧詩小師妹、年僅19歲的美少女車手馬詠茹(Vivian),回歸香港隊練習僅5個月就登上世界錦標賽舞台,

(27763)

這篇文章 獅子山下有運動女神!楊文蔚歐鎧淳呂麗瑤⋯仲有 最早出現於 MENTALK 有班男人

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽