李克勤戴罩場外撐大仔 見證奪國際象棋賽第3名
2017年05月03日18:21
羅力威、鍾舒漫、李克勤、泳兒、洪卓立。

【星島日報報道】李克勤、泳兒、洪卓立(Ken)、鍾舒漫、羅力威出席活動,正忙於錄新碟的克勤,日前特地抽空支持大仔Ryan參加國際象棋比賽,由早上8時至晚上6時遠距離支持,囝囝一隊贏得第三名,他說:「唔可以出現,費事搞寸個場,戴口罩遠望,冇得入場,喺車等。(捉棋是否也贏不到囝囝?)梗係唔得啦!」另外,克勤趕緊錄新歌,其中一首將舊歌《舊歡如夢》改詞,並請來原唱者譚炳文唱兩句。克勤表示新碟已做了一年,原本與舊公司的精選碟同期出,精選碟已推出兼賣得好,雖然與他荷包無關,但也是好事對舊公司有交代。

另外,出席同一場合的Ken指,自哥哥榮升爸爸,母親亦樂於湊孫。當被問及母親日後可會幫他湊B?他笑說計劃生B,但不會那麼快,現時跟女友湯怡正計劃下次旅行,齊齊拍旅遊片搵銀。談到他經常外遊會否像孫耀威般秘婚?Ken指很羨慕對方,覺得旅行結婚好浪漫:「我哋都好想,但應該唔會,一定唔會拍自己結婚或求婚,唔會公開。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽