耍走狂風浪蝶 周麗淇扮人母搵姨甥仔做擋箭牌
2017年04月19日17:42

香港新浪補充圖片^

【星島日報報道】周麗淇(Niki)以代言人身份出席珠寶店活動,回復單身近兩年的她自爆為避狂風浪蝶,不時以沒電話等為由謝絕對方進一步攻勢,更想借用家姐周汶錡(Kathy)兒子作擋箭牌,騙男方說自己已為人母,避開無意發展的追求者。

Niki稱不急於拍拖,因工作很忙,問到有沒有朋友介紹男仔給她認識?Niki笑道:「很多,但食完飯就冇咩feel。(相睇?)很肉酸,是用食飯為由,不過我都冇時間去,冇feel就冇時間,我亦成日唔覆機,試過有人問我拎電話號碼,我話我冇電話冇微信或唔記得號碼,唔好意思直接話唔想畀嘛!冇feel就會諗盡方法避開。(令人沒機會接近?)就係唔想要呢啲機會。」家姐Kathy再誕麟兒,Niki笑指姨甥仔Avner似「一嚿飯」,只懂食和瞓,很精靈可愛,亦買了金鈪送予即將滿月的Avner。Niki還稱家姐大仔Jacques很愛說話,覺有點煩,但煩得可愛,是個很聰明的孩子,但不知道是不是資優兒童,而她每次回港都會帶姨甥仔外出吃飯或去公園玩。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽