扭傷腳獲女友畫畫祝福 蕭正楠揭翠如䁥稱:Thank you臭魚  
2017年03月28日19:26
又畫得幾好喎。

【星島日報報道】男女朋友之間,至少有一個私底下的親蜜䁥稱。話說蕭正楠日前40歲生日仍要趕拍《深宮計》,可惜拍吊威吔戲時不慎扭傷腳。抖足4日,蕭正楠今日上載左腳腳掌的相片,畫上「GET WELL SOON」,更有一位小天使捉住蕭正楠的腳趾公。傷者蕭正楠留言:「Thank you 臭魚 #名畫家作品」。

見畫風充滿少女味,「魚」的發音又同「如」相似,「臭魚」呢個䁥稱,睇嚟都係講緊女友翠如。加上翠如去年拍節目遠赴瑞典、芬蘭體驗打工生活時,曾帶過兩罐比臭豆腐臭足20倍的臭魚罐頭回港做手信。唔知蕭正楠係咪收到罐頭手信,從此改女友個朵叫「臭魚」呢?

另外,翠如主演《我瞞結婚了》,有女僕Look曝光,著上高筒絲襪、高跟鞋的翠如騷長腿,仲有幾分㗎妹味,網民都話好期待睇到女僕翠如的演出。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽