郭羨妮改計劃雞年努力造人 李家鼎望搵多個錢買靚屋
2017年01月14日18:17
郭羨妮與鼎爺各有新年大計。

【星島日報報道】郭羨妮(Sonija)和李家鼎(鼎爺)出席活動,兩人即場炮製賀年菜式讓市民品嚐。Sonija坦言雞年實行追生B,原本有工作計劃,不過跟老公商量後認為家庭計劃為重要,所以應趁早生仔,希望今年能成真。問到女兒可想有弟妹?她說:「以前她話要,依家話唔要,因為驚被人搶走自己坐張櫈。」她表示會睇中醫調理身體,今年農曆年放假同老公留港度歲。

鼎爺稱現場用電磁爐火力不夠,故擔心炮製出來的菜式影響質素。對於節目《阿爺廚房》是否添食開拍第二輯?他表示未收到通知,有待公司安排,因做演員好被動,但認為煮製菜式好玩可以自由發揮。提到農曆年,他表示暫時未知能否放假,不過工作已排滿。問到可有時間陪伴女友?他說:「女友唔係話陪唔陪,得閒咪碰下頭。(無詐型?)唔使搵食咩,明知做正當事詐乜型。(會否考慮結婚?)順其自然。(結婚為目標?)我做人的目標要搵多個錢買間靚啲的屋。」(攝影:朱偉彥)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽