人氣勁又點? 嘉欣BB冇視后命
2016年02月25日07:00

鍾嘉欣於2004年奪得國際華裔小姐冠軍後,得到大台力捧,第一套劇係《皆大歡喜》嘅洪白嵐己經深得觀眾愛戴,好快就成為大台嘅當家花旦。接著演出過唔少深入民心嘅電視角色,如《法證先鋒》嘅林汀汀,就令佢成為《2006年萬千星輝頒獎典禮》飛躍進步女藝員。

隨後嘅《溏心風暴》常在心,同林峰嘅Alfred,被大家公認成為我最愛嘅螢幕情侶,《點解阿Sir係阿Sir》中演性格勁Cool嘅Ms. Koo,《巨輪》嘅卓靜。還有最令人難忘的,相信係嘉欣BB喺《玩嘢王》入面嘅破格演出,玩返魔術師Louis Yan轉頭,被網民一度追捧為「民間視后」。不過嘉欣就枉枉同視后無乜緣份,上年雖然憑《華麗轉身》司徒迪迪一角,獲公投成「內地最受歡迎TVB劇女藝人」,但始終喺大台頒獎禮輸咗畀《鬼同你OT》嘅胡定欣。

機會唔係時時有,而家又話嘉欣可能有BB,樂小姐就話佢請假請到3月31日,唔知幾時等到佢拍新劇呢?

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽