【扮本土?】樂視搵謝安琪王宗堯撐造勢
2015年09月24日17:40

眾所周知,樂視係「紅色資本」,不過為咗令香港觀眾接受,佢竟然「扮本土」以「我們不做Letv的香港版,而是香港的Letv」宣傳,講得真係好聽。而為咗落腳香港,佢除咗以天價約31億至47億港元買咗英超獨家播映權,仲打正旗號打網台港視,做搵埋謝安琪和王宗堯幫佢哋造勢。

噚日樂視開記招,宣告獨攬英超香港播映權,不有消息話佢哋同nowTV爆出轉播羅生門。而佢哋又揀喺港視自家制作?網劇播晒?最後一日搞記招,重點介紹樂視?節目內容,簡介佢哋推出第三代超級電視同埋用戶收費計劃,擺明打對台。

名為「開創娛樂新時代」?記招請咗女神謝安琪同男神王宗堯撐場,另外仲有大台舊將林?、鄭欣宜、廖碧兒助陣。而王宗堯之前拍港視神劇《選戰》、《導火新聞線》彈出,但依傢就反為樂視造勢,王宗堯表示:「當香港電視冇製造,其他地方有新資源,喺本地投放製造,用番香港演員,題材當然關於香港,你諗下點解唔接受呢樣嘢。我哋有智慧去判斷?時候,起碼都識分。」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽