【惡人先告狀】惡港女遲到上唔到機 反拍檯大鬧機場職員
2018年04月17日13:16

去旅行坐飛機,最少早一個小時到機場辦理登機手續,是常識吧?不過最近網上流傳一段影片,數名女子疑似遲到無法趕上飛機,最終大鬧機場,拍檯向職員怒吼:「仲要補錢無野呀?」

日前有網民於 Facebook 群組「 PLAY HARD 玩硬」轉載兩段影片,發帖者指當時於早上 9 時 10 開出,但有人 9 時 18 分才到閘口,無法趕上航班,又指他們「仲要抵賴話排隊時間太耐,實情係去咗買咖啡排長龍搞到要送機尾」。從影片可見,一名戴著太陽眼鏡的女子正在櫃位與機場職員理論,女子拍檯爆粗:「咁你而家拿拿臨安排下一班俾我啦,唔通我喺到等呀,快啦,九唔x搭八」,職員則表示正在查詢有關資料。

另一段影片則可見到涉事女子繼續向職員怒吼「喂我要逼架喎,跑過嚟呀,仲要補錢,無野呀。」職員則提醒對方下次要早點到機場,惟女子隨即反駁「排隊呀嘛,小姐,你試下,唔係補錢呀,九唔x搭八」。

影片流出後,不少人都批評涉事女子態度惡劣,自己遲到出錯還要委過於人,亦有人揶揄她可能沒有乘坐過飛機,故不知道要早點到松場辦理登機手續。

網民留言:

「失禮死人咩」

「可能條女從來無搭過飛機,唔知要預時間做登機手續同埋過安檢」

「又要窮,又想要特權......嘿嘿嘿,唔係要補錢下話.....嘿嘿嘿」

「點解自己唔買私人飛機?」

「第一次去旅行咩…唔中意排隊咪唔好長假期去旅行囉, X 智」

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽