陳茵媺分享三招產後修身方法
2018年03月12日13:25

已生下三個子女嘅陳茵媺(Aimee)同大家分享佢產後極速修身嘅秘訣,全靠三樣嘢:做運動、調節飲食同戒食澱粉質,又甜爆同老公陳豪喺情人節時嘅浪漫點滴。

原文:東方新地

圖片來源:新傳媒圖片庫、陳茵媺IG

陳茵媺:要捱過第一個星期

陳茵媺透露生完三個子女後點樣收身:「做運動,帶氧運動同埋重量訓練,仲有調節飲食,淨係食蔬菜同埋肉,食好多肉,戒食澱粉質,幾成功,但係就要好有堅持,因為都幾辛苦!我記得第一次第一個星期冇食澱粉質,我覺得自己想暈,仲要湊住三個,都幾辛苦,但過咗一個星期之後,開始見到好有效,但一定要捱過嗰一個星期先!」

陳茵媺
陳茵媺
生三個仍能火速修身,陳茵媺話:「我未生小朋友之前都鍾意做運動,好彩做番運動都唔會覺得太吃力。」
陳茵媺
陳茵媺
陳茵媺笑言自己依家已經有六嚿腹肌:「我唔知我敢唔敢騷畀大家睇,哈哈!」

二人世界難

問到佢同陳豪婚後有冇二人世界?陳茵媺直言:「好少、好少,我哋盡量想有,但真係好難,我哋兩個都係好親力親為嘅父母,佢都係好親力親為嘅爸爸,佢可以一個人照顧三個小朋友!當我哋都咁親力親為嘅時候,我哋全部時間都係畀晒小朋友,到佢哋瞓晒覺,應該有二人世界嘅時間,我哋又已經好攰,但我哋都盡量,有時叫奶奶過嚟幫手睇一睇啲小朋友,我哋就會出去睇場戲,或者食餐飯。」

陳茵媺
陳茵媺
陳茵媺笑言老公沒時間每天拉心形咖啡拉花送她,「但佢每朝都有沖咖啡畀我,佢會設計啲唔同類型嘅味道畀我,嘻嘻!」
陳茵媺
陳茵媺
陳茵媺爆老公陳豪用上一年時間設計及調整咖啡生意的產品鐵罐,「我本身已經係設計師,但佢比我更加執著每個顏色、 線條,偏黃少少佢都要轉,佢落咗好多心機同時間,出嚟效果我都覺得好靚。」

偷煮心形牛扒

提到剛剛過去嘅情人節,陳茵媺甜笑指兩人只係喺屋企度過:「因為嗰晚奶奶唔得閒,我哋又唔放心其他人湊小朋友,所以我哋買咗啲牛扒,氹晒啲小朋友沖埋涼、瞓晒覺,之後我哋兩個玩煮飯仔,係好簡單平常嘅嘢,但對我哋嚟講已經好好、好浪漫!」

陳茵媺
陳茵媺
情人節趁子女入睡,兩公婆齊齊下廚在家烹調心形牛扒,陳茵媺冧笑問:「係咪好娘?」
陳茵媺
陳茵媺
其實情人節除咗心形牛扒,陳茵媺仲有收到陳豪送嘅一紮鮮花!

生咗B都無變過! 10位星媽生B前後樣子對照

0
0
關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽