施耐德電氣AvatarOn百變燈掣 (裝修佬)
2018年01月12日18:33

叮叮叮叮… 有新產品報告!

小編總是不厭其煩提醒戶主:「掣位是特色牆牆身的一大難題,假若處理不當,很容易拉低全屋裝修的設計效果!」

雖然坊間有不少燈掣品牌推出了不同材質、顏色和功能的掣面,但外型設計往往都是大同小異。當要搭配有大範疇圖案的特色牆時,一般電掣的外觀多未能做到百分百融入,看起來難免成為牆身的瑕疵。而小編近日發現榮獲2017年度國際iF設計大獎的施耐德電氣AvatarOn奐尚系列,既有一按即換嘅獨特設計,完全無需工具就可以輕鬆裝拆掣面,一秒搞掂;又可利用數碼印刷技術訂製個人化圖案掣面,足以令燈掣由「瑕疵」變成「裝飾」,想要燈掣同牆身圖案一體成型,絕對無難度!

0
0

功能一:一秒換掣面!

AvatarOn奐尚燈掣無邊柜一體化的設計,平滑美觀,配備嶄新的一按即換掣面設計,一按「換妝」,戶主可以隨時更換不同掣面型造配襯不同的家居風格。

0
0

*小編親自測試咗一次更換面蓋,㩒下㩒下就得,真係好易裝拆

功能二:個人化掣面!

施耐德夥拍本港大型連鎖沖晒品牌快圖美,提供首創網上個人化掣面自訂服務,用戶只需依照4個簡單步驟,便可以把全家幅又或自選喜愛的圖案,如豹紋、木紋、布藝、皮革等等,直接印在掣面上。這對室內設計師或者希望花點心思布置獨一無二家居設計的戶主,無疑是一大喜訊。

0
0

*印花紋圖案又得,寵物相又得,小朋友畫嘅畫又得

功能三:

0
0

夜間柔光效果! AvatarOn奐尚唔單止有姿勢,仲有實際。小編家中的燈掣面板,關燈後會綻現藍光,一直都覺得超級好用,不過瞓覺時就略嫌光度稍強。今次AvatarOn奐尚燈掣都有呢個功能,而且改為背光模式發出柔光效果, 既適合醒瞓用戶的睡眠環境要求,同時夜晚摸黑都可以輕易搵出燈掣位置,設計貼心人性化 。

重要嘅事講多次,呢個系列叫AvatorOn奐尚,詳情可以瀏覽以下網址,只要你喺頭30個登記同輸入keycode【61131M】,就有機會免費體驗個人化掣面自訂服務!

https://www.schneider-electric.com.hk/en/home/campaign/avataron.jsp

原文連結:

施耐德電氣AvatarOn百變燈掣 (裝修佬)

相關文章:

硅藻專家講座花絮 (裝修佬新聞)

裝修佬

致力於令香港沒有麻煩/爛尾的裝修。為實現這個使命,全體裝修佬成員不斷努力,推動裝修、建材、家居市場的規範化,改變著數千萬家庭的裝修方式和置家理念,為用戶創造卓越的互聯網裝修體驗。

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽