平價貨一樣好用!12蚊店熱賣妝品大公測
2017年10月21日12:00
0
0

雖然時不時都會去12蚊店尋下寶,但真係好小會買佢哋嘅化妝品,咁究竟好唔好用架呢?今次就揀咗三款熱賣妝品,一於試一試究竟抵唔抵買啦!

#1 小顏貼紙

之前上網用到有韓國品牌出小顏貼紙,即刻燒到包包面嘅我,但原來12蚊店就有!一包入面有20張貼紙,一貼一拉就搞掂都算容易上手,貼咗上面隱藏度都幾高,不過可能係我包包面太勁,效果就唔算太明顯啦!

抵買度 3粒星 / 實用率 2粒星

#2 指甲油復活水

指界油擺得耐好易就會乾哂,想救返心愛嘅指甲油,滴兩滴呢款指甲油復活水,乾咗嘅指甲油都可以搽得好流暢!不過如果真係用哂,就緊係買過支新架喇(笑)

抵買度 4粒星 / 實用率 4粒星

#3 定型眉膏

作為一個無眉娘,最怕畫完條眉好快又甩返!12蚊店呢支好似指甲油嘅眉Gel防水防汗,畫完條眉再用佢掃夾掃,乾咗之後就打風落雨都唔怕啦!不過要注意唔好一次過攞太多,如果唔係啲眉毛就硬哂架喇!

抵買度 5粒星 / 實用率 5粒星

這篇文章 平價貨一樣好用!12蚊店熱賣妝品大公測 最早出現於 GIRLTALK 有班女仔

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽