[OMG] 演技級男神生田斗真,今次挑戰女裝好催淚呀!
2017年10月14日18:00
0
0

由《花樣少年少女》認識生田斗真,初印象不難會令人覺得佢得個樣,但其實佢係演技派男神!作為出名專出男子跳唱組合嘅Johnny‘s事務所旗下,唯一以演員出道嘅藝人,演技當好就不在話下,出道21年嘅生田拍過唔少劇集電影,今年仲有兩部電影上畫!

其中一套就係剛開拍已經成係話題嘅《當他們認真編織時》(彼らが本気で編むときは容),生田係戲中飾演一名準備接受「成為女性的性別適合手術」的跨性別者,唔單止要女裝打扮,而且行為舉止都要似一名女性,簡直係從影以來最艱難的任務,因為必須完全十要將原本嘅自己完全抽離,成為一位溫柔婉約嘅女生。對演員真係一大挑戰!

故事描述小學生小友(柿原琳佳 飾)原來與母親兩人同住,有天媽媽突然離家出走,獨自一人的小友交由叔父牧生(桐谷健太 飾)來照顧。雖然媽媽不是第一次離家,不過這次的情況不同,因為叔父正跟美麗的戀人凜子(生田斗真 飾)一起生活,凜子是一位準備接受「成為女性的性別適合手術」的跨性別者。凜子親手做美味的料理讓家裡充滿團聚的安定感,是自己媽媽絕對無法給予的家庭溫暖,三人也展開了奇妙的生活。香港10月26日就上畫啦!大家記得唔好錯過啊!

這篇文章 [OMG] 演技級男神生田斗真,今次挑戰女裝好催淚呀! 最早出現於 GIRLTALK 有班女仔

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽