【少女大愛!粉紅粉紅趣緻水果茶店】
2017年09月11日21:40

夏天必飲!

炎熱的夏天,出街成身熱哄哄,幾乎到中暑邊界。除咗飲台式飲品外,仲有好Fresh的飲品幫你降降溫。位於荃灣區,有一間Pink Lady最愛嘅粉紅色造型的小店。入面係售賣綜合水果茶,混合不同的鮮果,茶方面有紅茶、茉香綠茶或台灣炭燒烏龍比你選擇。冰凍水果茶散發清新芳香味道,啱曬夏天飲。

▲白桃粉飛飛($25)、草莓茶($38)和藍海之謎($25),顏色夠曬鮮豔,影相最相。白桃粉飛飛的味道香濃的白桃味,甜甜地。草莓茶用紅茶沖泡,唔會太酸,唔會甜,幾有提神醒腦。

▲玫瑰水晶之戀($32),入面有玫瑰口味的「水晶珠」外,仲有自家煮製的玫瑰糖漿,面層鋪滿忌廉,味道香甜又唔會膩。

▲這間店人氣飲品當然係非綜合水果茶(700cc: $38/1000cc: $45)莫屬,每杯有8種水果,有芒果、蕃石榴、百香果和蘋果等等,不同水果的味道互相衝擊你的味蕾,唔洗加糖已經好香甜,水果配綠茶係最香。普通裝有700cc,而兩個人飲用就選擇1000cc。

▲綜合水果配烏龍茶,鐘意飲烏龍茶的朋友可以試下,甘香中帶有點甜。

CUP OF

地址:荃灣昌泰街5號富榮大廈地下1號舖

文字來源:香港人.遊香港/圖片來源:_imlovineat, thaimui_foodlover, natalieeeelui, hkholidayjengz

這篇文章 【少女大愛!粉紅粉紅趣緻水果茶店】 最早出現於 香港人遊香港

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽