金高恩都撐! 韓國No.1 熱賣 濟洲 天然洗髮水
2017年07月14日17:33

韓國化妝品、護膚品大家用得多,但原來韓國 天然洗髮水 表現都同樣出色,難怪韓妹頭髮飄染到五顏六色,髮質依然keep 得好靚!當中不得不認識連續12年得到韓國No.1銷量的Elastine品牌,旗下的Organist Jeju 以濟州天然材料作招徠,連前陣子很受注目的韓劇《鬼怪》女主角金高恩都係粉絲!

(Presented by Organist Jeju)

LG H&H 正式進軍香港

係人都知韓國美妝、護膚品市場競爭劇烈,就連洗髮水都唔例外。Elastine 屬韓國髮妝時尚第一品牌,系出名門 LG。好多人以為LG只賣電器產品,但其實旗下仲有好多不同範疇產品,分支 LG H&H (Household & Health Care) 屬韓國最大個人護理生產商,出品質素有保證。今年7月LG H&H 個人護理將會正式進軍香港市場,第一浪的Organist Jeju 產品會在萬寧獨家發售,愛韓牌的人有福了。

以前要去到韓國Lotte Mart 等地方先可以買到Organist Jeju,7月開始香港都有得買喇!連續12年韓國No.1 勁誇!

Elastine 強調呵護頭髮就像呵護肌膚一樣,對於成分與效果都同樣注重。Elastine 係韓國已連續12年成為洗護髮品牌銷量No.1,係韓國無人不曉。今次LG H&H就將Elastine旗下以濟州天然材料作招徠的Organist Jeju 帶來香港!咪以為新品就一定無料到,其實Organist Jeju 去年就奪得同類型產品No.1,絕對係青出於藍勝於藍!

濟州天然成份夠natural

濟洲被譽為韓國夏威夷,地靈人傑,氣候怡人,當地擁有大自然賦予豐富的天然美景及資源,例如得天獨厚的環境因素—有機土壤、純淨天然泉水、充裕陽光,Organist Jeju 洗髮用品就採用這個世界自然遺產中的天然材料,推出成份天然。令人用得安心又放心的洗髮產品。而且所有產品絕不加矽及硫酸鹽,減低化學品刺激頭皮及毛髮的傷害,並通過皮膚測試(HET-CAM TEST),不刺激眼睛,夠哂natural!

韓劇《鬼怪》女主角金高恩力撐!

就連《鬼怪》中的人氣女星金高恩都係粉絲,對Organist Jeju 讚不絕口:「因為工作關係,所以經常轉換髮型,對護髮一環也特別重視。用過Organist Jeju 後感覺非常清新又輕盈,清潔頭皮同時順滑髮質,又用得夠安心。」

其中一款最值得推介的可說是品牌皇牌無患子洗髮露,無患子被譽為天然清潔劑,它的果皮含有皂劑,只要用水搓揉便可產生泡沫,是古代清潔劑之一。係香港有不少天然、有機用品店也買得到,代替洗衣粉、洗潔精用來洗衫、洗碗。Organist Jeju 就將濟州無患子加入洗髮產品,具有深層清潔之效,可以徹底清除頭皮上的污垢。任何髮質都適用。

無患子洗髮露系列

無患子被譽為天然清潔劑,它的果皮含有皂劑,只要用水搓揉便可產生泡沫,是古代清潔劑之一,

另外兩款洗髮露 -山茶花洗髮露及海藻洗髮露則分別適合受損髮質及乾燥粗糙髮質使用。前者加入濟州的山茶花精華及純淨天然泉水,豐富的維他命及礦物質成分有助修復受損髮質,而後者則含豐富維他命的濟州島食用海藻精華及純淨天然泉水作成分,有助保持頭髮水潤,果然將護髮當做護膚一樣咁細緻!

(左起)無患子洗髮露、山茶花洗髮露及海藻洗髮露

Organist Jeju 以濟洲島豐富的天然素材作成分,自然用得安心又放心。

品牌亦有推出沖涼液,成分同樣取材自擁有得天獨厚環境因素的濟洲,當中添加橄欖油、椰子油等天然成份,清潔同時可以令肌膚更加柔嫩。不含7大添加劑之餘,接近皮膚pH值,性質溫和而不刺激皮膚,絕對適合大人及小朋友使用。

相關文章:

「白髮救星」立即變黑!5個意想不到 薯仔 美容 法

精簡派必讀清單!7件 出國 化妝包 必備美容品(短途機篇)

實測效果!韓國大熱水光 果汁唇 釉 3大必搶色

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽