蔡一傑見阿驄眼濕濕嚇一跳 稱阿智傷勢暫未延誤往後工作
2017年06月10日22:50
傑仔明白阿驄唔開心;他說阿哥傷勢沒大礙,暫不影響往後工作。

【星島日報報道】林敏驄晚上於台上為塌台事件令蔡一智受傷跟蔡一傑致歉,一連兩晚都到來擔任嘉賓的傑仔,演出完後約於晚上10時10分離開紅館。

傑仔表示今晚演唱會一切順利,他的心情還好亦平復不少。問到是否擔心哥哥蔡一智傷勢?他說:「每個人都擔心,尤其兩位留院嘅Dancer。」問到阿驄心情如何?他說:「唔好意思囉,身為主人家發生意外又混亂,佢唔開心。咁我都我明白嘅,又顧個騷又要顧歌手,佢都唔想嘅。」提到林敏驄於台上眼紅紅致歉,傑笑笑說:「係囉!眼濕濕想喊咁,都嚇一跳,我叫佢唔好咁。」問到阿智傷勢如何?傑仔說:「佢尾龍骨有裂痕,肋骨有移位,依家中西合璧治癒。」他提到草蜢隨後工作不斷,7月會到新加坡舉行個唱,阿智的傷勢暫未延誤到任何工作。他說:「依家唔搞佢住。(傷勢沒有大礙?)無大礙嘅。(阿智心情如何?)佢心情OK。」(攝影:譚志光、李樹勳)

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽