13款抵玩 100Yen店 迪士尼 Sanrio卡通人物精品 @小Q
2017年05月18日21:02

很多外國遊客到日本旅行都一定會到100yen店爆買,皆因價格又相宜,品質又好,其中更不乏日本製造的良品!但除了這些抵用的日常生活品外,Daiso內還有不同卡通人物的100yen抵用抵玩用品!現在就為大家於其中一間大型 100yen店 – Daiso嚴選13款迪士尼.Sanrio等卡通人物精品!

13款抵玩 100Yen店 迪士尼 Sanrio卡通人物精品

1) 抵玩Kumamon飯團set

呢個雖然唔係迪士尼或Sanrio,不過其實好耐之前已經喺Daiso出現過Kumamon的飲食餐具等,小Q亦有買及收藏,不過呢個最新的Kumamon飯團set真係抵中之抵!入面有晒Kumamon頭的模具同Kumamon眼耳口鼻的剪模工具,咁多嘢加埋都係100yen,就算唔係Kumamon粉絲都應該要買!

Sanrio大家庭系列

2) 梳乎蛋鎖匙扣

除了梳乎蛋,還有Melody和Hello Kitty,買10個8個做手信都唔駛擔心加重行李負擔!

3) Melody行李箱防塵套

雖然這行李箱防塵套只得1個size – 50 x 42 x 23cm,不過有咗呢個防塵套又唔怕心愛的行李箱放喺屋企鋪塵喇!

Hello Kitty粉絲必買!

4) Hello Kitty曲奇模

除咗Hello Kitty頭型模外,還有Hello Kitty眼耳鼻的突型模,買嚟同朋友仔一齊整Hello Kitty曲奇餅開party就最啱!

5) Hello Kitty吸盤型牙刷固定架

Hello Kitty粉絲家中必設吸盤型牙刷固定架,最好買埋枝紅的牙刷襯番一套!

6) Hello Kitty掛枱勾

這個無論是放喺屋企的枱或者猜出街都非常方便,除咗可以掛袋等物品外,落雨天時仲可以掛遮!

7) Hello Kitty簾夾

要將屋企變身做Hello Kitty主題屋的話,緊係要連沖涼時都要見到Hello Kitty!

8) Hello Kitty可愛花灑頭

有咗Hello Kitty吸盤型牙刷固定架同Hello Kitty簾夾,再用埋呢個Hello Kitty可愛花灑頭,成個浴室即刻有晒feel!

9) Hello Kitty可愛沖涼頭巾

除咗屋企要變身Hello Kitty屋之外,Hello Kitty粉絲自己都當然要變身Hello Kitty!呢個頭巾就啱晒喇!

10) Hello Kitty換衫公仔

可以幫佢換衫的Hello Kitty公仔都只係100yen!買多幾個每個著唔同款的衫返互擺喺電腦前,做嘢都做得開心啲!

迪士尼系列

11) 米老鼠飯杓

攞米老鼠隻手嚟裝飯會唔會好食啲?

12) 米老鼠風扇防塵袋

就嚟夏天就緊係要拎定個風扇出嚟,不過到天氣凍嘅時候就要收番好,有咗呢個風扇防塵袋就唔怕風扇鋪塵啦!

13) 怪獸大學.反斗奇兵冷凍袋

除咗米老鼠外,仲有pixar的怪獸大學.反斗奇兵系列,雖然種類不多,但係鐘意pixar出品動畫嘅朋友必買!

詳情:https://www.daiso-sangyo.co.jp/ (日文)

相關文章:

超方便!曼谷新5星級酒店 27樓靚絕 無邊際泳池

限定2日屋邨懷舊遊戲!美荷樓 巨型西瓜波遊樂場 |石硤尾好去處|

維尼熊粉注意! Winnie the Pooh雨傘 登陸便利店 直身透明自私遮

關注我們Facebook專頁
    相關新聞
      更多瀏覽