【專訪】網絡紅人男神BB 搖身一變成為直銷王子?
2017年04月21日16:33

最近留意到男神BB好努力係一間美國公司做直銷,做到街知巷聞。今日搵佢來做專訪。好奇地問佢點解會加入呢間公司。

男神BB認為係香港要做直銷首先要具備3個條件:1-公司背景實力 2-簡單容易複製 3-要創新追上潮流。當我鎖定左目標,之後一係就唔做,一做就要全力去做。

問:之前up人氣出位度乜都夠膽做,今日你嘅成功是否因為人氣?

男神BB理直氣壯話人氣真係可以當飯食,只要清楚自己想要嘅嘢定左目標全力以赴去做。

問:做公眾人物面對傳媒有冇壓力?

男神BB話出得嚟行就預咗啦。從來唔會理身邊所有人點樣去睇我。傳媒相信大家都清楚為咗焦點新聞可以去到好盡。最近都有某間傳媒一篇報道歪曲事實。我控制唔到。但我會接受和面對係我眼前所發生任何事。每一次都會令我成長。所以我只能夠說太感恩了。

問:可唔可以講下你間公司有啲乜嘢咁吸引令到你咁成功

男神BB話因為太簡單啊。全球160個國家會員人數超過1,700,000萬。只需要用$1000註冊費簡單分享比三個人就可以建立龐大嘅團隊。就係因為咁簡單。創造$3000美金一日。強調只係俾咗$1000。每次綁定卡消費埋單影張相就有20%現金回贈。物超所值一個會籍。你話吸唔吸引?

問:唔認識你嘅人都覺得你傻傻地,認識左你嘅人覺得你好正能量,咁大嘅差別你唔介意嗎?

從來唔介意,做得公眾人物。做得好做得唔好都會比人話。對得天對得地就得,我幫過好多人但都唔會刻意地同人講,傷害我嘅人都好多但都唔會刻意地同人講,常常感恩用正能量去睇每一件事就有好多感恩嘅事眼前發生。絕對唔會理其他人點樣睇我,我就係我男神BB。

問:現在多左一個稱呼直銷王子你點睇?

冇刻意點樣睇,別人點樣稱呼都可以,就算字眼好唔好我都控制唔到,真正直銷王子係呢個市場裏面有好多,我諗我都未算係。

最後問:你嘅夢想是什麼?

佢話好想去山區地方起學校,係眼科醫院幫助更多貧窮無錢讀書睇病嘅人。

今次男神BB加入左呢間公司真係脫胎換骨,搖身一變成為直銷王子。真係抵你成功。

原文連結:

【專訪】網絡紅人男神BB 搖身一變成為直銷王子?

相關文章:

劉婷婷、郭泇妏跟導演梁成致Sam哥學演戲

Stars-HK娛網

本站集中報道娛樂新聞,包括在音樂圈、電影圈、電視圈、劇團裡面,歌手和演員的活動和最新動向等。我們採取「只談專業,不談緋聞」的編審方針,希望帶給讀者清新的體驗。無論是中、港、台、日、韓等地的大明星以至新人的消息,娛網都會悉數報道。我們也會重點發掘未來新星,致力推廣。

關注我們Facebook專頁